Release VMBO documentaire van Frans Bromet
11 okt. 2016

HELPEN BIJ TOEKOMSTDROMEN VAN VMBO-ERS IS EEN ZAAK VAN ONS ALLEMAAL.

De 'premiere' van de VMBO documentaire "Nee heb je..." vond plaats op maandag 3 oktober 2016 voor de 'hoofdrolspelers' en ca 150 genodigden. Deze documentaire is gemaakt door Frans Bromet en kwam tot stand op initiatief van Instituut Gak en Corine Korrel (VMBO On Stage), met financiële steun van Instituut Gak. De documentaire laat het belang zien van VMBO leerlingen en hun beroepskeuze, en de rol van de school, werkgevers en ouders daarbij. De Sociaal Economische Raad (SER) stelde haar locatie (Den Haag) beschikbaar voor de release. Na een inspirerende inleiding door Mariëtte Hamer, voorzitter SER, werd de documentaire bekeken. Hierna ging het panel, onder leiding van  Marianne Zwagerman, met elkaar in gesprek over het thema. 

Er werd een goed en scherp debat gevoerd waarover bij een hapje en drankje nog werd nagepraat. Met genoeg stof tot nadenken werd de middag afgesloten. Wij danken Mariëtte Hamer, de SER en haar medewerkers voor de gastvrijheid en ondersteuning bij de organisatie van de release. 

Dank aan het panel voor hun waardevolle en betrokken bijdrage aan het debat: 
Sander Dekker - Staatssecretaris OCW  |  Paul Rosenmoller - voorzitter VO Raad   |   Paul Oomens - directeur MBO Raad    | Michael van Straalen - voorzitter MKB Nederland   |   Carry Roozemond - directeur Ingrado   |    Hans Heemskerk - Stage coördinator op een VMBO school   |   Brigitte Hellemons - Moeder van een VMBO leerling |  Prof. dr. M. Kuijpers - Bijzonder Hoogleraar en Lector Pedagogiek van de Beroepsvorming

Gaat - en laat - dat zien!
Diverse media waaronder Trouw en het Parool besteedden hier positieve aandacht aan en op Twitter was het VMBO urenlang nr. 3 trending topic! Wij hopen dat velen de documentaire verder gaan verspreiden en distribueren in het eigen netwerk. Vertoon hem op scholen, bij ouderavonden, brancheverenigingen en bedrijven! Kijk er samen naar en ga er eens over in gesprek. De documentaire is vrij beschikbaar: lees hier meer over hoe en waar. 

Wij zijn erg trots op deze documentaire en blij met de vele positieve reacties erop. Een prachtige start van ons (10-jarig) jubileum jaar! Nogmaals grote dank aan Instituut Gak en Team Bromet.

VMBO ON STAGE WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: